agenturer.no

Å starte et eget selskap for å realisere en forretningside du har er ingen enkel oppgave. Det vet alle som har vært igjennom prosessen før deg. Veien fra ide til en suksessfull etablering av virksomheten er ikke bare en humpete vei med mange fallgruver du må bevege deg igjennom, men sjansene for å lykkes er også kun 20-25% i følge statistikken til SSB.

De fleste entreprenører har ofte arbeidserfaring fra små og mellomstore bedrifter. Denne erfaringen er veldig nyttig for entreprenører fordi de kan tilegne seg allsidig kunnskap om bedriftstilværelse. Arbeidstakere i store bedrifter er ofte spesialister, og det er sjeldent at de store bedriftene blir springbrett for nyetableringer. Folk som kun har arbeidserfaring fra store veletablerte bedrifter der alt tilsynelatende går av seg selv, har som regel ikke forutsetninger for å forstå hva som kreves for å bygge opp en forretning (Kolvereid og Thone-Holm, 1999).

Entreprenører med bransje- og ledererfaring har større sjanse for å lykkes enn entreprenøreruten erfaring i arbeidslivet. Dette kommer av at det er viktig å ha kunnskaper og ferdigheter innenfor et fagfelt

La oss starte med å gå igjennom hva du personlig bør tenke igjennom før du tenker seriøst på å starte en egen virksomhet for å realisere din forretningside.

I denne første delen av grunderskolen vil vi gå igjennom:

Du må logge inn for å se resten av innholdet. Vennligst . Ikke medlem? Registrer deg