Bestill eller flytt ditt domene, e-post og nettsider

PS! Vi flytter dine WordPress nettsider og e-postmeldinger gratis til oss.

Å studere online eller på avstand har vært mulig i mange år, og de siste årene har det blitt stadig mer populært. En grunn er at rekkevidden er større og du ikke trenger å tenke på å måtte være på et bestemt sted hver studiedag.

Det kan betraktes som vanskeligere å studere på avstand, ettersom du ikke har direkte kontakt med en lærer eller du ikke alltid har en fast timeplan. Selvfølgelig kan det være nødvendig med en ekstra dose selvdisiplin, men for mange fungerer denne type studie mye bedre da de kan sitte hjemme i et miljø de føler seg trygge. Som alltid er det viktig å finne din egen studieteknikk.

De fleste institusjoner for høyere utdanning har et bredt spekter av distansekurs og programmer. I noen tilfeller kan du velge studier som inkluderer et visst antall møter på et spesifikt valgt sted, mens andre foregår helt online via en e-plattform eller lignende. 

Denne læringsformen betyr at flere kan studere de kursene de ønsker seg mest, uten å måtte tenke på å finne et sted å bo i nærheten. Det du trenger å tenke på er å ha tilgang til en god datamaskin, internettforbindelse, bøkene og eventuelle programmer som kreves for det valgte kurset. 

Noen ganger kan du være så heldig å få bøker og dataprogrammer man trenger til en bedre pris ved hjelp av en form for studentrabatt. Du kan imidlertid også finne litteratur på nettet, enten i form av en e-bok eller i bruktmarkedet. Dette har også blitt stadig mer vanlig innen tekniske hjelpemidler, men det kan for eksempel føles utrygt å kjøpe en brukt datamaskin. 

Kjøpe en brukt datamaskin?

Å kjøpe en brukt datamaskin er både billigere og mer miljøvennlig. Det er ikke alltid lett, enten fordi du ikke har nok kunnskap til å teste den eller fordi det kan være skjulte feil som ikke er så enkle å finne ved den første testen. Selv om den brukte datamaskinen vil være mye billigere og fullt tilstrekkelig, sammenlignet med en ny variant, er det en risiko for at den ender opp med å bli en dyr historie.

Den sikreste måten å kjøpe en brukt datamaskin er gjennom et selskap som gir deg kvittering og garanti på produktet. Et alternativ er på https://www.refurb.eu/nb-no, som kjøper brukte datamaskiner. Før de blir lagt ut for salg, går eksperter gjennom produktene for å fjerne gammel historie og programvare. Deretter oppgraderes de med programvare fra Microsoft. 

Du får en kvittering for produktet ditt og en garanti på 36 måneder samtidig som du gjør et mer miljøvennlig kjøp. Mange datamaskiner kastes etter bare noen få års bruk, da de anses for trege eller ikke moderne nok. Imidlertid er det mange eksperter som kan finne flere detaljer i dem som kan være ekte gullklumper og bygge de sammen til et fullt funksjonelt produkt.