Derfor bør du velge et familieabonnement til mobilen

mobil

Det å velge mobilabonnement er noe som kan gjøre at du enten sparer penger eller betaler mer enn det du egentlig behøver å betale. Og med masse forskjellige tilbud, selskaper og ikke minst introduksjonspriser, kan det være vanskelig å finne akkurat det abonnementet som er det riktige for deg og familien din. Men uansett hvilket tilbud man velger er det å velge et familieabonnement alltid en bedre løsning enn å velge individuelle abonnementer. I denne artikkelen skal du få vite litt mer om hvorfor.

Det å velge mobilabonnement kan føles litt overveldende, og det kan være vanskelig å vite hvilken beslutning som vil være den beste for dere. Men det er en del av valget som er skikkelig enkelt – nemlig at dere skal velge et familieabonnement. Det er nemlig mange fordeler ved å velge denne løsningen, og her skal du få en oversikt over noen av dem.

Fordeler ved å velge et familieabonnement

Avhengig av hvilket mobilselskap man velger, vil det naturligvis være forskjeller i forhold til hvilke fordeler som tilbys og ikke, så de fordelene som er listet under er ikke garanterte, men er blant de aller mest vanlige fordelene du kan få når du velger et familieabonnement i stedet for individuelle abonnementer.

  • Du får en bedre pris. Nesten uansett hva prisen er, vil det være billigere enn hvis du skulle hatt det samme antallet abonnementer, bare som individuelle abonnementer. Mengderabatten gjør at man betaler mindre for hvert individuelle abonnement, fordi man betaler mer samlet.
  • Du kan ofte dele data, sånn at hvis en i familien bruker lite og en annen i familien bruker mye, kan dere fordele dataen mellom dere sånn at alle får nok i forhold til det de bruker.
  • Større rabatter og tilbud. Når man velger et familieabonnement kan man ofte legge til personer og få gratis abonnement til dem den første, eller de første månedene. Dette er et tilbud som er støtte enn de abonnementene man pleier å få når man oppretter et vanlig abonnement.

Avhengig av hvilket selskap man velger har man ofte også friheten til å velge forskjellige typer underabonnementer til de forskjellige familiemedlemmene avhengig av hvilke behov de har, men andre steder må man velge samme type abonnementer.

Dette er noe det kan være greit å sjekke før man velger abonnement – særlig hvis det er veldig forskjellige behov i familien. De yngste bruker typisk mer data fordi de er ute og farter mer, så det kan være greit å sørge for å ha nok data til dem, eller å velge at abonnement med roll-over, sånn at dere kan dele data mellom dere i forhold til hva dere bruker for å optimere det dere får ut av familieabonnementet.

Kjetil Sander

Kjetil Sander

Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.