Domene og webhotell fra OnNet.no

2021 viste seg kanskje å være et av de beste årene for kryptovalutamarkedet. Nå er vi imidlertid inne i et nytt år, som har hatt en litt mer rufsete start med nedgang for mange kryptovalutaer.

Investorer tiltrekkes kryptomarkedet på grunn av volatiliteten som kjennetegner dette markedet. Sammenlignet med andre tradisjonelle finansielle instrumenter som aksjer, obligasjoner, råvarer og valuta for investeringsformål har kryptovaluta vist seg å by på ekstremt store svingninger. Denne volatiliteten har potensial til å gi enorme gevinster på kort sikt. Mange av de mest populære kryptovalutaene har gitt enorme gevinster til tidlige investorer. 

Kryptvaluta

Hvis du er interessert i å komme i gang med handel med kryptovaluta, anbefaler vi å åpne en konto med en plattform som allerede har samlet en rekke positive anmeldelser som Bitcoin Profit app for å minimere risikoen så mye som mulig.

Disse raske og rasende oppturene i kryptorommet kan virke fristende, men gevinster kan fordufte like raskt som de kom. Det er grunnen til at det er viktig for investorer å ha en god handelsplan for å forhindre impulsive, forhastede beslutninger som kan resultere i betydelige økonomiske tap. Her er noen gode råd for kryptohandel i 2022: 

Unngå hype og svindel

Det florerer med “gode investeringsråd” der ute og det kan noen ganger være vanskelig å skille ekte kryptovalutaanbefalinger fra svindelene; det er mange haier der ute som venter på å ta pengene dine. Ha en kritisk blikk når du leser investeringsråd og benytt store og pålitelige kilder. Les gjerne flere kilder før du bestemmer deg en investering og ta et skritt bort fra hypen. 

Se også på de underliggende faktorene til prosjektet som som du vurderer å investere i. Prøv å se kritisk på det. Hvor mange brukere har det? Hvilke problemer løser det? Unngå mynter som lover gull og grønne skoger, men som ikke har levert noe håndgripelig.

Kryptovaluta og valuta

Diversifiser kryptoporteføljen din

Det er risikabelt å investere alt i én enkelt kryptovaluta. Eller som de sier: ikke legg alle eggene dine i én kurv. I likhet med aksjer og andre investeringsobjekter, bør du spre pengene dine på forskjellige digitale valutaer. Slik unngår du å være overeksponert dersom en av dem faller i verdi – spesielt siden markedsprisene på disse investeringene er svært volatile. Det finnes tusenvis av digitale valutaer å velge mellom, så gjør nøye undersøkelser før du investerer.

Å handle med store og populære kryptovalutaer utgjør en mindre risiko enn å investere i nye og ukjente prosjekter. Selv om nye prosjekter kan ha stort potensiale for gevinst, vil mange av dem også mislykkes og forsvinne, og da har du tapt investeringen din. De største kryptovalutaene vil derimot ikke forsvinne med det første, og disse er også mer robuste mot svingninger i markedet. 

En god strategi kan være å investere mest i de store og solide kryptovalutene for så å krydre porteføljen med noen nye prosjekter med stort vektstpotensial. 

Gjør langsiktige investeringer

Prisene på kryptovaluter og lignende eiendel kan stige og falle ganske dramatisk fra dag til dag. Slik kan nybegynnere og til og med erfarne investorer bli lurt til panikksalg dersom prisene plutselig skulle stupe. Kryptovalutaer er kommet for å bli. Dersom du har en godt diversifisert portefølje og lar pengene dine være kryptomarkedet over tid kan du oppnå solid avkastning til slutt.

Sjekker markedet

Sett mål for fortjeneste og tap

I likhet med handel av aksjer, kan det lønne seg å sette et stop loss-nivå som kan hjelpe deg med å redusere tapene dine. Dette samme gjelder fortjeneste. Ikke vær grådig, sett et nivå for å ta ut fortjeneste også slik at du sikrer deg god avkastning på dine investeringer. 

Ikke kjøp bare fordi prisen er lav

Lave priser representerer ikke alltid gode kjøp. Noen ganger er prisene lave av en grunn! Se på andre grunnleggende faktorer enn bare pris og vær varsom med kryptovalutaer med fallende brukerrater. Sjekk soliditeten bak prosjektet. Det hender at utviklere avslutter kryptoprosjekter slik at det slutter å bli ordentlig oppdatert, noe som gjør kryptovalutaen usikker.