Bli en strategisk partner

Etter å ha utviklet og drevet eStudie.no (tidligere Kunnskapssenteret.com) alene i 16 år (siden 2001) har eStudie.no nå kommet til et punkt hvor en enkeltperson ikke kan gjøre alt på egenhånd. eStudie.no søker derfor etter strategisk partnere som kan hjelpe meg å bringe eStudie.no til nye høyder.

Norges mest besøkte e-læringsportal

eStudie.no har de siste 10 årene årlig hatt mer enn 1 million besøkende som leser over 4 million sider. Her finner du over 2.600 fagartikler som er fordelt på over 200 ulike artikkelserier som gjør det mulig å lese artiklene som en fagbok og rundt 100 e-bøker i PDF format.

I fremtiden vil alle lærebøker være digitale

At folk flest kjøper stadig færre trykte bøker er ingen hemmelighet. Papirbøker er noe som hører fortiden til. De som vokser opp idag er født og oppvokst med Internett, og de forventer å finne absolutt alt her. Inkludert lærebøkerne de trenger i forbindelse med studiene sine.

Her ligger forlagsbransjen milevis etter utviklingen, da de enda ikke har gjort noe signifikant for å dekke kundenes behov og forventninger om digitale lærebøker. Den eneste aktøren som har gjort noe er fylkeskommunene som har etablert NDLA.no. En nettbasert e-læringsportal for videregående skole, hvor elevene kan lese hele sitt pensum på nettet. Dette er den eneste konkurrenten eStudie.no har idag, selv om dette egentlig ikke er noen konkurrent. Vår målgruppe er ikke primært videregående skole, men de som går på høyere utdanning. Av den grunn kjøper NDLA.no deler av sitt pensum fra oss. Vi konkurrerer ikke – vi samarbeider. 

Hva slags hjelp (partnere) søker eStudie.no etter?

I utgangspunktet trenger vi all slags hjelp, men under finner du allikevel en prioritert liste over hva slags hjelp vi trenger fra våre strategiske partnere:

  • Investorer – For å kunne finansiere den videre utviklingen trenger vi langsiktige investorer som ønsker å gå strategisk inn på eiersiden.
  • Annonsesalg – Vi har idag ingen system for annonsesalg eller partnere som hjelper oss å finne annonsører som er interessert i vår unike innhold mot en unik målgruppe. Noe vi ønsker å endre raskest mulig. Her ligger det et stort potensial for den rette partneren.
  • Flere brukere – eStudie.no ønsker også å komme i kontakt med forlag, skoler, undervisningsinstitusjoner, organisasjoner, foreninger, lærere og ledere som ønsker å bruke artiklene, artikkelseriene og e-bøkerne våre som en del av undervisningen og opplæringen sin. Her er det bare fantasien som setter grensene for hvordan dette kan gjøres.
  • Innholdsleverandører – eStudie.no trenger også flere fagartikler innenfor portalens fagområder. Vi ønsker derfor å komme i kontakt med aktører og forfattere som kan levere de nødvendige kvalitetartiklene som er nødvendig for fortsatt vekst.
  • Språkvasker – eStudie.no trenger også å komme i kontakt med en eller flere  personer som kan påta seg jobben med å språkvaske mer enn 2.600 artikler for skrivefeil og dårlig norsk. Dette for å kvalitetssikre alle artiklene.
  • Utviklere – eStudie.no er også på utkikk etter dyktige PHP/JavaScript programmere som er familiær med WordPress som eStudie.no er utviklet i, MobileApps og mySQL spørringer. Vi snakker her om en eller to personer som kan ta seg av den videre tekniske utviklingen, sammen med redaktøren.

Korte fakta om eStudie.no

  • Portalen ble etablert i 2001 under navnet Kunnskapssenteret.com. I 2016 byttet portalen navn til eStudie.no for å gjøre navnet kortere.
  • De siste 10 årene har antall besøkende ligget over 1 million unike IP-adresser hver år i følge Google Analytics og AwStats. I fjor leste i snitt hver IP-adresse 4 ulike artikler.
  • 3 av 4 sier at de bruker eStudie.no som erstatning for eller tillegg til kjernepensum, og de mener vi holder et svært høyt kunnskapsnivå. 
  • eStudie.no har førsteside rangering i Google på tusenvis av relevante søkeord og søkeuttrykk.

Hvem er vi på utkikk etter?

Vi er på utkikk etter strategiske partnere som ikke er redd for å tenke stort og fremtidsrettet sammen med oss. Vi er åpne for alle innovative ideer som er knyttet til en lønnsom forretningsmodell.

Ønsker du å bli en strategisk partner eller medeier?

Kan du tenke deg å bli en strategisk partner er det bare å ta kontakt med oss idag. Send en melding til redaksjonen@estudie.no, med kort informasjon om hvem du er og på hvilken måte du ønsker å samarbeide med oss.