Bestill eller flytt ditt domene, e-post og nettsider

PS! Vi flytter dine WordPress nettsider og e-postmeldinger gratis til oss.

De fleste vet om Bitcoin. Kanskje har man hørt om det på nyhetene. Kanskje hørt det fra en venn. Poenget er det samme. Bitcoin er populært! Flere tusen har i dag investert i Bitcoin, enten for å tjene seg en slant, eller kanskje bare for å ha pengene et sted der banken ikke kontrollerer dem. Der man har kontroll på dem selv.

Bitcoin

Hva er Bitcoin?

For å forstå hvordan Bitcoin fungerer og hvorfor det faktisk er så hett i media, er det viktig å forstå hva det er. Uten å grave så dypt i detalj, så er Bitcoin en valuta. Men det betyr ikke at det er det samme som dollar eller den norske krona. Hovedforskjellen som skiller Bitcoin fra andre valutaer er at den er desentralisert. Det betyr at det ikke er et kontor en plass som styrer valutaen. Det finnes ikke et bygg et sted der noen få utvalgte kan si; «La oss printe mer penger! La oss ta kontroll over valutaen.» Det går ikke. Bitcoin er som sagt desentralisert. Og konsekvensen av det, er at den styres av markedet. Noe som er en bra ting. Du har kanskje hørt om Venezuela og valutakrisen deres. I 2016 valgte Venezuela en ny president. En som lovte at økonomien skulle fikses. Det skjedde ikke. Det som skjedde var at staten begynte å printe noen ekstreme mengder penger, som igjen førte til at prisen på hver enkelt «krone» gitt ned. Og ikke bare litt ned. I 2018 kom det til et punkt der man måtte ut med 14 millioner «bolivares» for å kjøpe en kylling. Og det har bare blitt verre. Dette kan ikke skje med Bitcoin.


Trygt, raskt og enkelt!

Bitcoin er ikke bare beskyttet mot inflasjon og andre dårlige avgjørelser, det er også enkelt, raskt og helt anonymt. Siden Bitcoin er så nyttig som det er, er det mange som har tatt seg tid til å lage gode løsninger på hvordan man kan orientere seg i markedet. BitcoinERA er et av de enklere verktøyene som du kan bruke for å komme deg inn i markedet. Å handle Bitcoin er enkelt. Man trenger bare å lage en konto – og vipps, så er man i gang. En annen fordel med Bitcoin er at det er anonymt. Når man skal betale en regning. Eller kanskje sende penger til en venn. Da må man logge inn på banken med personopplysninger, eller man må kanskje fysisk møte opp for å ta ut penger. Kanskje har man et kort som man bruker, med personnummer på baksiden? Det er veldig praktisk med informasjon om hvem som eier kortet, skulle man miste det. Men kanskje ikke mer enn det. Fordelen med Bitcoin er at transaksjoner ikke er koblet til noe navn. Så med mindre man selv velger å kjøpe noe med Bitcoin «offentlig» så forblir man anonym. Man trenger ikke oppi personnummer eller andre svært personlige detaljer for å handle med Bitcoin.

El Salvadors nye valuta

I det siste har det kommet en stor gladnyhet for oss som er interesserte i Bitcoin. El Salvador, et land i Mellom-Amerika har nemlig godkjent Bitcoin som offentlig betalingsmiddel – og ble dermed verdens første land til å offentlig godkjenne Bitcoin som en del av landets økonomi. Dette er en indikasjon på en trend som mange mener at andre land kommer til å følge opp. Og det er vanskelig å stresse for viktig denne hendelsen er. Helt siden Bitcoin ble populært i 2015/2016, har Bitcoin og andre krypto-valutaer vært i hardt vær med mange offentlige administrasjoner, og stadig blitt utsatt for nye kontroversielle ytringer. Men med dette markerer vi et steg i riktig retning. Og det gjør det bare enda bedre å investere.

Hvordan kan akkurat du ta nytte av Bitcoin?

Som nevnt tidligere kan det virke overveldende å sette seg inn i Bitcoin. Men det trenger det ikke være. Det finnes mange ulike verktøy der ute som kan gi deg en silkemyk landing å krypto-verden og bidra til å hjelpe deg ta et stort steg mot økonomisk uavhengighet. BitcoinERA er et av disse verktøyene du kan bruke for å begynne å handle Bitcoin. Bare husk at krypto-markedet er ustabilt, og utsatt for store svingninger. Kjøp derfor aldri for penger du ikke har råd til å miste.