Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Studietid er datatid. En skikkelig datamaskin gjør det ofte enklere og som oftest enda raskere å fullføre studiene. Enten du skal starte på et nytt studie, har startet eller er nesten ferdig, kan det hende du mangler en ny datamaskin som fungerer til studiebruk. Og hvilken modell, type og merke bør du velge? Det er mange alternativer når det gjelder bærbare datamaskiner, og det kan være vanskelig å finne ut hvilken datamaskin som passer best til dine spesielle behov. Går du deg også vill i jungelen av bærbare datamaskiner og vet ikke helt hva du skal se etter i jakten på den rette? Så les videre her hvor du får noen gode tips for hva du bør tenke over når du kjøper en ny datamaskin til studiebruk.

Hvor stort er behovet ditt?

Har du behov for å investere i en bærbar PC, eller kan dine behov dekkes av et nettbrett med tastatur? En alternativ løsning kan også være en Google Chrome-datamaskin. Valget avhenger av hvor mange skriveoppgaver du har, samt hva du bruker datamaskinen til utenom skoletiden.

Hvis du for eksempel spiller en del, så skal du velge en maskin med mye RAM og godt grafikkort.

Vekt er viktig

Vekten av datamaskinen kan umiddelbart virke som en mindre viktig detalj når du leter etter en ny datamaskin. Imidlertid kan en tung datamaskin fort bli irriterende å bære i vesken når du hele tiden er på farta. Det er veldig mange datamaskiner som ikke veier mer enn 2 kg, noe som er anbefalt maksimumsvekt for studiemaskiner. En lav vekt gjør at den er lett å ta ut av veska, noe som gjør det lettere å hele tiden holde seg oppdatert. Man skal jo helst ikke gå glipp av noe, uansett om man skal sjekke lekser, pensum og sende og motta beskjeder, eller holde seg oppdatert på aksjekurser og handel med kryptovaluta.

Dessuten er det også en veldig god idé å vurdere hvor stor skjerm du vil ha. Den optimale skjermstørrelsen for en datamaskin til studiebruk er vanligvis på 10-13 ”. Hvis du holder deg til denne størrelsen, er det også lettere å holde vekten på datamaskinen nede.

Er batteriet bra?

Er det noe verre enn en datamaskin som hele tiden skal lades opp? Nei! Batteriets levetid på datamaskinen er veldig viktig når du leter etter en ny. Batterikapasiteten har forbedret seg betydelig de siste årene, noe som gjør det lettere å finne en ny datamaskin som kan holde på strømmen. På den måten trenger du ikke å være i nærheten av en stikkontakt hele tiden.

Dette er artikler som er skrevet av en av våre bidragsytere. Som regel er dette noen i redaksjonen, men det kan også være en student, lærer, forfatter eller andre samarbeidspartnere som leverer innhold til oss.