Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

tips studiehverdagDet å være student betyr frihet over sin egen tid, og man er på mange måter sin egen sjef. Men med det ligger det også et stort ansvar – nemlig ansvaret for å selv skulle levere oppgaver til tiden, lese pensum og alle nødvendige forberedelser til eksamener. Vi har alle sammen hatt de dagene hvor vi MÅ lese, men plutselig sitter man i sofaen med favorittserien og noe godt å spise istedenfor. 

Noen dager hvor det sklir litt ut er greit. Det er jo tross alt det som er deilig med friheten man har som student. Likevel er det noen dager man også bare må holde seg til planen. Derfor har vi i denne artikkelen samlet sammen noen av de beste tipsene for å holde fokus, sånn at du får en effektiv studiedag. 

Ta pauser gjennom dagen

Vi starter med gulroten. For selv om du har en lang dag foran deg, så skal du huske at du skal ha noen pauser å se frem til i løpet av dagen. Spis en god lunsj, finn deg det beste nettcasinoet og koble av med noen spill på nett, gå deg en tur eller strekk litt på kroppen. 

Sett deg gjerne en tidsplan for når du skal holde pausene. Det kan for eksempel være én time fokus, så 10 minutter pause – eller to timer fokus og 20 minutter pause. Ved å ta disse pausene vil hjernen din kunne koble av, og dermed er du mer fokusert når du først er i gang.


Ha en rutine

Det sklir lettere ut dersom man bare står opp og begynner med å se litt tv og hele tiden tenker “jeg starter etterpå”, da er det lett å utsette ting. Prøv heller å stå opp, kle på deg som om du skulle dratt på jobb eller skole, og sett deg en tidsplan som for eksempel heter 8 til 16. På den måten er det lettere å forholde seg til hvor lenge man skal være i gang. 

Finn en god leseplass

Noen klarer kanskje å lese fra sengen, men for de aller fleste betyr det at man lett kan bli trøtt og man trenger til en lur, eller at man er mer disponert for distraksjoner. Prøv heller å finn deg en god arbeidsplass hvor du kan sitte. Det kan være ved et bord der hjemme, eller hvis du trenger å komme deg ut for å fokusere best, så finn deg en kafé eller en passende plass å jobbe på, du har kanskje et bibliotek i nærheten også. Det er veldig lurt å skille mellom steder for fritid og steder for studie.