Bestill eller flytt ditt domene, e-post og nettsider

PS! Vi flytter dine WordPress nettsider og e-postmeldinger gratis til oss.

De fleste vil få mye igjen for å prioritere sparing. Dette vil på sikt føre til en romsligere privatøkonomi. Med noen enkle sparetips vil du på sikt oppnå en bedre økonomi. Dette vil etter hvert føre til en bedre økonomisk hverdag. Med god planlegging kan du klarer å spare flere tusen kroner i året.

Det er ikke alltid like enkelt å finne frem til gode sparemetoder. Det kan derfor være lurt å følge noen sparetips, som allerede har vist seg å fungere. Det anbefales at du tar en nærmere titt på våre 10 sparetips til bruk. Ved å følge disse sparetipsene vil du får mer ut av månedslønnen. 

Sparetips

Få en bedre økonomi med smarte sparetips

Ved å følge smarte sparetips kan du oppnå en bedre økonomi på sikt. En romsligere økonomi gir større frihet. Du kan bruke mer penger på ferier og fritidsaktiviteter. Mange velger også å la pengene stå på en sparekonto. Dette er penger som kommer godt med om noe uforutsett skulle skje.

Få oversikt over økonomien din

Det anbefales at du kartlegger økonomien din. Dette gjør du vanligvis ved å lage en oversikt over både inntekter og utgifter. Det blir da enklere å holde kontroll på regninger og andre utgifter du har i hverdagen.

Lag et praktisk budsjett

Når du har fått en oversikt over både inntekter og utgifter, kan du lage et budsjett. Dette gjør du enkelt ved å føre opplysningene i egne poster. Legg sammen alle inntekter og utgifter. Deretter trekker du månedlige utgifter fra inntekter, slik at du får et beløp til forbruk.

Betal regningene innen forfall

For å minimere utgiftspostene anbefales det at du betaler regningene innen forfall. Da slipper du å betale mange unødvendige gebyrer og lignende hver måned. Du får bedre kontroll, og kan sette av noen kroner til sparing hver måned.

Avslutt unødvendige abonnementer

Det kan være smart å se over de ulike abonnementene du betaler for hver måned. Dette kan være abonnementer som mobil, Netflix og lignende. Det anbefales at du ser etter rimeligere og bedre løsninger.

Bytt til en rimeligere strømleverandør

Det kan også være smart å undersøke om du kan bytte til en rimeligere strømleverandør. Dette kan føre til at du får lavere strømutgifter enn det du tidligere har hatt. Du kan kontakte strømleverandørene direkte eller finne nyttig informasjon på hjemmesiden.

Snakk med en økonomisk rådgiver

De fleste banker tilbyr en gratis og uforpliktende samtale med en økonomisk rådgiver. Det anbefales derfor at du tar kontakt med banken din. En økonomisk rådgiver vil gi nyttige råd i forbindelse med din privatøkonomi.

Planlegg shopping når det er salg

Hvis du er en av dem som liker å gå på shopping, anbefales det at du venter til det blir salg. De fleste butikker har salg en eller flere ganger i året. Ved å sette av nok penger til salget, vil du få mer igjen for pengene.

Endre til rimeligere forsikringer

Du har gjerne forsikringer du betaler for hver måned. Mange forsikringer skal betales kvartalsvis eller én gang i året. Det kan likevel lønne seg å undersøke om du kan bytte til en rimeligere forsikring.

Bruk nyttige apper i hverdagen

I nyere tid har det blitt lansert en rekke apper som skal bidra til en enklere økonomisk hverdag. Du kan blant annet laste ned en app som holder orden på både budsjett, handleliste og aktuelle tilbud.

Opprett faste trekk til en sparekonto

De fleste banker tilbyr en sparekonto og andre smarte løsninger i forbindelse med sparing. De fleste banker tilbyr en løsning der du kan åpne en sparekonto selv. Du kan som regel åpne en sparekonto i nettbanken. 


Flere smarte løsninger for deg som vil spare

Hvis du er på jakt etter en bedre økonomisk hverdag, er det også mange andre tiltak som kan gjøres. Mange velger å refinansiere boliglånet, selge bilen eller flytte til en rimeligere bolig. Du bestemmer selv hvilke tiltak du vil gjøre for å bedre privatøkonomien din. En bedre økonomi vil på sikt gi flere fordeler.

Oppsparte midler kan plasseres i fond, i en sparekonto, eller lignende. Mange velger å investere i bolig eller andre ting som på sikt kan gi god avkastning.  Oppsparte midler er også en fordel om det skulle oppstå uforutsette hendelser. Det er ikke alltid like enkelt om vaskemaskinen ryker og du ikke har nok penger til en ny.

Spar penger til en etterlengtet ferie

Det er ikke alltid like enkelt å spare penger i hverdagen. Det kan derfor være smart å lage en spareplan. Dette krever gjerne at du har kontroll på budsjettet. En spareplan gjør det enkelt å spare nok penger til ønsket formål. Mange velger å spare penger til en etterlengtet ferie og andre fornøyelser.