Domene + webhotell + epost = kr. 198/år
   Tast inn domene du ønsker å bestille webhotell til:
   http://www.


nettsted-typer

Til vanlig brukes Internett som en fellesbetegnelse på alle nettverk som er basert på TCP/IP protokollen. Dette er imidlertid en svært unøyaktig fremstilling av nettet. Ën bedre fremstilling er å skille mellom tre ulike del-nett, Internett, ekstranett og intranet, som alle er basert på TCP/IP-protokollen.

Forskjellen mellom disse tre grunnleggende forskjellige typene nettsider er:

  • Internett sider – sider som ligger åpne for alle på Internett. Krever ingenting for å få tilgang til innholdet. 
  • Ekstranett sider – sider som er utviklet for kunder, samarbeidspartnere, medlemmer, abonnenter o.l. Sidene ligger tilgjengelig for alle på Internett, men krever innlogging med et brukernavn og passord for å få tilgang til innholdet. 
  • Intranett sider – sider som er utviklet for internt bruk i organisasjonen. Ligger ofte kun tilgjengelig på virksomhetens LAN-nettverk, men kan også være tilgjengelig bak en brannmur på Internett.

Internett- og ekstranett sider kombineres ofte i ett og samme nettsted, med en egen logg inn knapp plassert ett eller annet sted på Internett sidene hvor kunder, samarbeidspartnere, medlemmer, abonnenter o.l. kan logge seg inn for å få tilgang til ekstranettet, i form av en kundeweb eller lignende. 

 

Denne artikkelen og resten av artiklene i denne artikkelserien kan lastes ned og leses som en e-bok ved å klikke her !

Klikk her hvis du ikke fant svaret på det du lurte på
Topp20
Siste 20
Nye serier
DEL
Denne artikkelen er skrevet av Kjetil Sander. En entrepenør og forretningsutvikler som har etablert en rekke selskaper de siste 20 årene. Samtidig som har han lang styre- og topp-leder erfaring. Han er utdannet Diplom økonom / markedsfører fra BI/NMH, og jobber til daglig som daglig leder i OnNet. På hobbybasis er han i tillegg ansvarlig redaktør for eStudie.no. Les mer.