IKT

Den svarte linjen over viser kategoriens underkategorier. Klikk på en av kategorinavnene for å se artiklene i kategorien.

database

Database format

Alle dataene et digitalt informasjonssystem samler inn legges inn i en kjempestor database for videre behandling.
operativsystemer

Operativsystem

Operativsystemet styrer alt som skjer på en datamaskin og avgjør hvilke teknologier de er mulig å installere på den.
programvareplattform

Programvareplattform

Samtidig som virksomheten bestemmer seg for hvilken maskinvareplattform de skal satse på, må de velge programvareplattform.
maskinvare

Maskinvare plattform

Det første som må avdekkes er hvilken type maskinvare virksomheten skal velge å gå for på server- og brukersiden
teknisk-plattform

Informasjonssystemenes teknisk plattform

For å kunne installere et BI-system eller benytte et annet informasjonssystem, enten du bygger det opp selv eller kjøper et ferdig utviklet system som tilpasses virksomhetens behov og datakilder, vil kravene til den tekniske plattformen være den samme.
Data mining og Business Intelligence

Data mining og Big Data gir nye muligheter

Data mining er en teknikk for å finne skjulte mønstre i store mengder med data, og er den mest sofistikerte form for analyse.
datafil

Dokumenter og fil-formater

Et elektronisk dokument er: en datafil som inneholder data som kan leses av et bestemt dataprogram eller en gruppe dataprogrammer.
nettverkserver

Nettverkservere

Nettverkservere er: kraftige datamaskiner som er satt opp til å serve en eller flere tjenester til alle brukerne av et LAN nettverket.
open-vz-vs-xen

VPS: OpenVZ eller Xen virtualisering?

Hvilke virtualiseringteknikker finnes, hva er forskjellen på dem og hvilken bør du velge? De 2 største og mest dominerende virtualiserings teknikkene er i dag Xen og OpenVZ.

VPS (Virtual Private Server)

En VPS er en server som ikke er installert direkte på den fysiske maskinvaren den kjører på. Den kjører i stedet på toppen av et operativsystem beregnet på virtualisering av servere.
database

Database

En database er et elektronisk arkiv som kan sammenlignes med et manuelt arkivskap. Her finner du de viktigste grunnene for hvorfor du trenger en