MARKEDSFØRING

På denne siden finner du artikkelserier knyttet til fagområdet markedsføring.
Klikk på den artikkelserien du ønsker å lese.

Artikkelseriene kan du lese som en lærebok ved å starte med den første artikkelen og klikke til neste artikkel nederst på siden. Under hver enkelt artikkel finner du en fullstendig innholdsfortegnelse over alle artiklene i serien.

Markedsføring

/wp-content/uploads/marked-suksessfaktor-300x187.jpg

1. Grunnleggende markedsføring

Etter å ha lest artikkelserien vil du vite hva markedsføring er, hvilke markedsføringteknikker som finnes og hvordan du skal gå frem for å lykkes med markedsføringen av noe.

/wp-content/uploads/e-handel-1-300x115.png

Digital markedsføring >> E-handel

Hva er e-handel, hvordan utvikle en egen nettbutikk og hvordan bruke netthandel som ett effektivt virkemiddel?

/wp-content/uploads/epost-300x118.gif

Digital markedsføring >> E-postmarkedsføring

Hva er e-postmarkedføring og hvordan gå frem for å bruke e-postmarkedføring som ett effektivt virkemiddel?

/wp-content/uploads/nettsider-300x126.jpg

Digital markedsføring >> Eget nettsted

Hvordan gå frem for å utvikle et eget nettsted som løser virksomhetens kommunikasjonsoppgaver?

/wp-content/uploads/ikke-seo-vennlige-teknologi-300x200.jpg

Digtal markedsføring >> SEO

En artikkelserie som tar for seg alt du trenger å vite om søkemotoroptimalisering. En effektiv form for «gratis markedsføring» siden Google står for omtrent 90% av trafikken på nettet.

/wp-content/uploads/markedskommunikasjon-300x127.jpg

Direkte markedsføring

Hva er direkte markedsføring og hvordan bruke denne markedsføringsformen på en effektiv måte?

/wp-content/uploads/event-marketing-300x225.jpg

Eventmarkedsføring

Hva er eventmarkedsføring og hvordan bruke eventmarkedsføring på en effektiv måte. I denne artikkelserien finner du svar på alt du måtte lure på om eventmarkedsføring og bruken av denne form for markedsføring.

/wp-content/uploads/Internationalisering-300x100.jpg

Internationalisering

I denne artikkelserien går vi igjennom hva internasjonalisering er og hva det er viktig å tenke på når virksomheten skal ta skrittet ut på nye internasjonale markeder.

/wp-content/uploads/kjopstyper-300x200.jpg

Kjøpsprosessen

Hva er en kjøpsprosess, hva består kjøpsprosessen av og hvordan kan du påvirke denne kjøpsprosessen slik at den ender opp med at kunden kjøper ditt produkt. I denne artikkelserien finner du svarene.

/wp-content/uploads/distribusjon-300x222.jpg

Konkurransevirkemidler - Distribusjon

Hva er distribusjon, hvilke distribusjonsformer finnes, hva bør vi tenke på når vi skal velge distribusjonstrategi og distribusjonpartnere?

/wp-content/uploads/markedskommunikasjon-hva-er.jpg

Konkurransevirkemidler - Markedskommunikasjon

Hva er markedskommunikasjon, hvilke former for markedskommunikasjon finnes og hvordan bruke markedskommunikasjon som et konkurransevirkemiddel?

/wp-content/uploads/prisstrategi-300x219.gif

Konkurransevirkemidler - Pris

Hvordan bruke pris som et konkurransevirkemiddel, hvordan beregne korrekt pris på en vare og velge korrekt prispolitikk? I denne artikkelserien prøver vi å gi deg svar på alt du måtte lure på omkring pris generelt.

/wp-content/uploads/2013/12/produktdim-300x254.gif

Konkurransevirkemidler - Produkt

I denne artikkelsamlingen går vi igjennom hvordan du skal bruke produkt som konkurransevirkemiddel i virksomhetens markedstrategi og markedsføringsmiks.

 

/wp-content/uploads/servicepyramiden-300x211.gif

Konkurransevirkemidler - Service

En artikkelserie som tar for seg service som konkurransevirkemiddel. Regnes idag som den 5 P-en etter de 4 klassiske P-ene.

/wp-content/uploads/konkurrenter-300x163.jpg

Konkurrent

Artikler som går igjennom konkurrentbegrepet, forklarer hvordan du gjennomfører en konkurranse- og konkurrentanalyse for å velge en korrekt konkurrentstrategi.

/wp-content/uploads/kundeanalyse-1-300x155.jpg

Kundeperspektivet

En gjennomgang av moderne markedsføring, sett ut i fra ett helhetlig perspektiv, hvor alt virksomheten er, gjør og sier må stemme overens for å få ønsket effekt.

/wp-content/uploads/marked.jpg

Markeder

Hva er et marked, hvilke markeder og markedsformer finnes, hva kjennetegner dem og hvordan bruke dem i operativ markedsføring? I denne artikkelserien ser vi nærmere på disse viktige markedspørsmålene.

/wp-content/uploads/markedsplan1-300x200.jpg

Markedsplan

Hva er en markedsplan, hvilken funksjon har markedsplanen, hva inngår i den og hvordan gå frem for å lage en markedsplan for virksomheten.

/wp-content/uploads/marked-segmentering.jpg

Markedssegmentering

Hva er markedsegmentering og hvordan gå frem for å segmentere markedet? I denne artikkelserien går vi igjennom dette, pluss alt annet du måtte lure på om markedssegmentering.

/wp-content/uploads/2013/12/markedsystemet-innhold-280x300.jpg

Markedssystemet

Hva inngår i mikrosystemet, hvilken betydning har disse forholdene i forhold til de øvrige forholdene i markedssystemet og hvordan kartlegge disse variablene.

I denne artikkelserien finner du svarene, sammen med gode råd og tips om hva du må tenke på.

/wp-content/uploads/varemerke-300x172.jpg

Merkevarebygging

Hva er merkevarebygging og hvordan gå frem for å bygge en sterk merkevare? I denne artikkelserien går vi igjennom disse kritiske spørsmålene.

/wp-content/uploads/anvendt-etikk-300x168.png

Moral & etikk

Hva er moral og etikk, hva er forskjellen, hvilke typer moral og etikk finnes? I denne artikkelserien finner du svarene på disse filosofiske spørsmålene.

/wp-content/uploads/varemerke1-300x300.jpg

Omdømme

Hvorfor er omdømme så viktig for enhver markedsfører, hva skaper omdømme og hvordan legge opp en omdømme strategi som er istand til å gi virksomheten det ønskede omdømme? I denne artikkelserien prøver vi å gi deg svarene på dette. Artikkelserien bør leses sammen med artikkelserien om merkevarebygging for å gi fult utbytte.

/wp-content/uploads/relasjonsbygging-300x300.jpg

Relasjonsmarkedsføring

I denne artikkelserien går vi igjennom hva relasjonsmarkedsføring er og hvordan denne markedsføringsteknikken skal brukes for å lykkes med å skape varige, lønnsomme relasjoner til kundene og de andre delene av omgivelsene virksomheten er avhengig av for å leve og vokse.

/wp-content/uploads/sosiale-medier-logo-300x199.png

Sosiale medier

En artikkelserie som tar for seg bruken av sosiale medier og som prøver å gi deg svar på alle spørsmål du måtte ha omkring sosiale medier og sosial markedsføring.

/wp-content/uploads/sponsing-formal-300x169.jpg

Sponsing

En artikkelserie som tar for seg bruk av sponsing i markedsføringssammenheng.

/wp-content/uploads/telemarketing.jpg

Telemarketing

En artikkelserie som tar for seg telemarketing og hvordan du bruker denne markedsføringteknikken med suksess. Ikke bare myntet på telefonselgere men alle som bruker telefonen aktivt i kommunikasjonen.

wp-content/uploads/viral-markedsforing-300x215.png

Viral markedsføring

En artikkelserie om hva viral markedsføring er og hvordan du går frem for å få suksess med viral markedsføring og hvordan du implementerer viral markedsføring med resten av markedsplanen.

/wp-content/uploads/utvikling-visuell-profil-300x204.jpg

Visuell profil

En artikkelserie som tar for seg hvordan du gå frem for å velge og skape ønsket visuell profil for en virksomhet. Inkl. en gjennomgang av hva du må huske på underveis – steg for steg.