Tilgjengelige e-bok formater

E-bøkerne til Kunnskapssenteret.com kan lastes ned i følgende formater:

  • Portable Document Format (.PDF)
  • Electronic Publication (.EPUB)
  • Mobipocket eBook (.MOBI)

Trenger du e-boken i et annet format kan du selv konvertere dem til ditt ønskede format (se lenger ned).

Portable Document Format Portable Document Format

Portable Document Format (.PDF) er et digitalt dokumentformat som ble utviklet av Adobe Systems i 1993 for å prøve å lage et plattform uavhengig dokument format. Filene vises på skjerm i samme form som de har når de blir skrevet ut. Formatet kan betraktes som en form for digitalt papir. For å lese et .pdf format kreves det at du har en Adobe Reader installert på din maskin eller mobile enhet. Adobe Reader kan du kan laste ned gratis fra nettet.

Mobipocket eBook Mobipocket eBook

Mobipocket eBook (.MOBI) er et format som brukes av MobiPocket Reader programmer på datamaskiner og mobile plattformer. Bøkene i dette formatet kan ha en .prc eller .mobi fil extensions. MOBI var opprinnelig brukt som et PalmDOC format, men med å legge til HTML tags har det blitt mulig å lage en høy-komprimert versjon av filen. Det finnes en rekke formatering restriksjoner. F.eks. er det ikke mulig å sette inn formaterte bilder og tabeller.

Electronic Publication Electronic Publication

Electronic Publication (.EPUB) er et format utviklet av International Digital Publishing Forum. Formatet bruker XML- og XHTM-basert og CSS maskering til å formatere sidene. Den største fordelen med dette formatet er bruk av «word wrapping» som gjør det mulig å tilpasse bildene til ulike skjermstørrelser. ePub formatet er en ZIP-arkivfil, med en .epub extension.

Andre formater Andre formater

Ønsker du mine e-bøker i et annet format må du laste ned en av de andre formatene og gå til http://ebook.online-convert.com/. Dette er en nettsted hvor du kan laste opp din e-bok i PDF, EPUB eller MOBI format og konvertere det online og gratis til et AZW, FB2, HTML, LIT, LRF, PDB og TCR-format. Filen blir deretter lastet automatisk ned til din maskin eller mobile enhet, klar til bruk.